Diensten

Reusen Advies bedient ondernemers in het MKB en de agrarische sector alsmede particulieren van een gedegen advies op maat tegen een aantrekkelijk advies. Daarnaast is Reusen een no-nonsense klankbord voor een onafhankelijke second opinion. Dit zijn de diensten die we graag en goed voor u verzorgen.

Bedrijfsadviezen

U heeft plannen met uw bedrijf. Om te groeien, te specialiseren, een nieuwe tak op te starten, in te spelen op de veranderende markt. Maar zijn die plannen haalbaar? En tegen welke kosten? Reusen Advies komt met een gericht advies dat naadloos aansluit op uw wensen, waarmee u uw onderneming sterker maakt en wanneer nodig beslagen ten ijs komt bij financiers.

Bedrijfsopvolgingsadviezen

Wanneer bedrijfsopvolging ter sprake komt, is het zaak om zo snel mogelijk onder deskundige begeleiding om tafel te gaan. Alle wensen van de betrokkenen moeten open op tafel komen. Wij adviseerden met succes al vele tientallen bedrijfsoverdrachten en mogen ons met recht een specialist op dit terrein noemen. Het kan om een overdracht aan derden gaan of binnen de familie. Samenwerking met notaris, makelaar en eventueel ander in te schakelen specialisten.

Investeringsadviezen

U wilt investeren in een bedrijfsmiddel. Maar wat zijn de gevolgen voor uw balans en resultatenrekening? Gaat de investering financieel brengen wat u ervan verwacht? Wat is de terugverdientijd en het rendement? En hoe gaat u ermee om? Reusen Advies zet alles op een rij, zodat u een gericht kunt besluiten.

Financiƫle adviezen

Kopen, leasen, huren of met eigen middelen? Op zoek naar extra financiële armslag? Die dure lening oversluiten? Rondom financieringen komt veel kijken. Reusen Advies helpt u eventueel samen met specialisten op het gebied van financieringen om tot een passende financieringsstructuur te komen en optimaal in uw kapitaalbehoefte te voorzien.

Subsidieadviezen

Nergens raakt u zo snel verdwaald als in de wereld van subsidies. Wij houden u op het juiste spoor en schakelen waar nodig specialisten in die u maximaal op weg helpen bij het verkrijgen van subsidie voor uw ondernemende en innovatieve projecten.

Advies rond aan- en verkoop van ondernemingen

Uw bedrijf verkopen of een ander bedrijf kopen vraagt absoluut specialistische hulp. Reusen Advies begeleidt het proces, wijst u op belangrijke aandachtspunten en schakelt waar nodig en wenselijk specialisten in op het terrein van bijvoorbeeld fiscaliteiten, juridische aspecten en waardebepaling. Passen partijen écht bij elkaar of niet?

Advies voor starters

Ondernemen is voor veel mensen het mooiste dat er is! Niet voor niets starten jaarlijks vele duizenden met hun eigen bedrijf. Alleen… veel starters stoppen weer binnen drie jaar. Wie van zijn start een succes wil maken, komt beslagen ten ijs. Wij reiken u als starter de helpende hand bij het opstellen van het ondernemingsplan, het opzetten van een administratie en het monitoren van de onderneming.

Testamentaire adviezen

Rondom testamenten leven veel vragen. Waar moet u bij het opstellen van een testament allemaal rekening mee houden? Wat kan wel en wat kan niet in een testament worden geregeld? Hoe moet het met het testament als je ondernemer bent? En wat is het belang van een levenstestament? Wij adviseren u graag en goed op weg naar een notaris en tevens met een concept testament in de hand.

Hypothecaire adviezen

Banken zijn niet meer heel scheutig met het geven van leningen of hypotheken. Om de financiering passend te krijgen, moeten vaak meerdere financieringsvormen worden ‘gestapeld’. Wij begeleiden u gericht bij dit proces en schakelen voor de verschillende onderdelen de juiste onafhankelijke specialisten in.

Mediationadviezen

U bent verwikkeld in een conflict en staat loodrecht tegenover de tegenpartij. U komt samen niet tot een oplossing, maar vindt een gang naar de rechter ook niet wenselijk. Dan biedt "mediation" zeker mogelijkheden. Een onafhankelijke partij aan tafel brengt vaak nieuwe inzichten en mogelijkheden. Reusen Advies begeleidt het proces gericht en zorgt dat er weer een oplossing in zicht komt.

arrow_upward